A történet nem teljes, sőt memória zavar miatt, hiányos is lehet.

A Magozott Cseresznye 1989-ben alakult Budapest III. kerületében, Óbudán. A zenekar alapítója Mazula Imre volt, aki a kezdeti felállásban ritmusgitározott, valamint vokálozott. Az együttes 1991-ben készítette el első anyagát a Viking Klubban, ahol több koncertet is adott. A kazetta nem került nyilvános terjesztésre, de hamar népszerű lett.

Ezt követően, az egyik Viking-béli koncert során az együttes tagjai összevesztek, és a zenekar gyakorlatilag feloszlott. Azonban Mazula azonnal hozzálátott új tagok kereséséhez. Így alakult ki a Magozott Cseresznye legismertebb felállása: Mazula (gitár, ének), Kuxi (basszusgitár), Ereb (dob), Cimbi (billentyű). A tagcserékkel együtt a zenekar zenei hangzása is jelentősen átalakult, de a korábbi számok mindegyikét továbbjátszotta az együttes.

Az új felállásban 1992-ben készítette el az első demóját az együttes. A demó kiadásával egyidejűleg rengeteg koncertet adott az banda, valamint a Viking-ben rendszeres klubnapot tartott. Mivel ebben az időszakban a közönség korábbi kedvencei, az Egészséges Fejbőr, valamint az Oi-Kor nem, illetve ritkán lépett nyilvánosság elé, továbbá az Akcióegység más irányba indult el, a Magozott Cseresznye 1992-93-ra a hazai Oi! zenekarok meghatározója lett.

Egyúttal az együttes kezdett "egyszemélyes" zenekarrá válni. A klubnapokon, illetve több alkalommal is Mazula egyedül, illetve vendégzenészekkel lépett fel. Így történt ez az 1992-ben Pécsett megrendezett fesztiválon is. Ezen fellépésekor a több Egészséges Fejbőr nóta is elhangzott a színpadon. Az együttes teljes létszámban is szerepelt vidéken, így fellépett 1992 decemberében Hódmezővásárhelyen, valamint nyáron Balatonlellén.

Ezzel együtt Mazula lelkes szervezője lett a K-L Szektor huligán zenekarnak is. Mindkét demó közreműködője volt.

A Nincs több kegyelem című demót még ebben a felállásban készített el az együttes, azonban 1994-ben végleg feloszlott. Az együttes búcsúkoncertjére 1994. augusztus 20-án került sor a Fekete Lyukban.

Ezt követően Mazula, Appa és a korábbi gitáros, Ducó segítségével új anyagot készített Utolsó szó jogán címmel. Mivel a zenekar ekkor már nem koncertezett, így a számok, csak kazettán voltak hallhatóak. Mazula készített még egy kazettát Appával, mely az Oi! Mánia nevet kapta.

Az együttes demóira, kazettáira általában jellemzõ volt, hogy egy-egy szám többször, akár 3-4 alkalommal is rögzítésre kerüljön. Így született az utolsó három demó anyagából elkészített, régóta várt CD, mely gyakorlatilag a zenekar számainak többségét tartalmazta.

Az említett felvételeken kívül több esetben a korábban már megjelent számokból készült hanganyag új keverésben, új kiadásban.

A zenkar tagjai közül Ducó a Panzerfaustban és az Oi-Korban is gitározott. Ereb, még a Magozott Cseresznyét megelőzően, több alkalommal, segédzenészként szerepelt az Egészséges Fejbőrben. Mazula később még egy együttessel próbálkozott(Pannon Hon), de ez a zenekar csupán egy félbeszakadt koncertig jutott el.

1989 / A kezdet
Dob: Sztaller
Bass: Nemes Kuxi
Gitár: Menyus
Gitár: Mazula
Ének: Kis István

1990 / Az elsõ koncert
Dob: Dugó
Bass: Nyunya
Vokál: Söci
Gitár, szóló: Ducó
Ének, gitár: Mazula

Ez a felállás az első koncert után feloszlott, miután Mazula Imre megkeresésére
visszaszállt a csapatba Nemes Kuxi, valamint új tagként csatlakozott Csermák Csabi, kiket Mazu a koncert elött mutatott be egymásnak - "Érdekes koncert volt". 😊

1992
Ezek után Csermák Csabi szervezte be barátját, Tiba Cimbi Attilát, aki azóta a billentyűkért felelős. A zenekar elkészítette az első műsoros kazettáját, amit az EUROTON adott ki. Igaz, ez elött már készült egy demó, de ez nem került forgalomba. A megjelent hanganyag sikerét sajnos nem lehet száz-százalékban lemérni, mivel a kiadó 3000 darab után nem adott további információt a fogyásról (1992) a kazettát napjainkban is árusítják.

1993
Eljutott a csapat odáig, hogy saját erejéből, illetve Tompos Gábor segítségével szerzői kiadásban megjelentesse a Nincs több kegyelem című hanganyagát. Itt már a zenekar felállása stabilizálódott és több koncertet is tartott. Mind vidéken, mind a fővárosban emlékezetes bulikat tartott.
Időközben kiadásra került az első demó, ami 1991 címmel volt megtalálható a boltokban. Sajnos a nagy lemezboltok nem tudják értékelni az e fajta magyar földért és nemzetért szóló zenét.

1994
Eljött az év amikor az M.CS. újra feloszlik. Az igasághoz tartozik, hogy igazán nem is volt rá ok. A fekete lyukban 1500 néző elött búcsúzik a cseresznye.

1994
Még ebben az évben Mazula Imi elkészíti Ducóval és Appával az "Utolsó szó jogán" című kazettát, ami kissé eltér az eddigi cseresznye hangzástól.

1995
Elkészült az OI-mánia című kazetta, amit Appa és Mazu készített.
Ezek után összeáll a csapat:
Dob: Kicsi
Bass: Dallos Tomi
Gitár szóló: Ducó
Ének: Mazula
Amely egy koncert erejéig nem is Magozott Cseresznye, hanem Pannon Hon néven tart egy bulit ami nem sikerül valami fényesre.

Ez a társaság nem áll föl többé ebben a formában.

Ebben az évben Mazula Imre egy régi vágyának ad teret és elkészíti a "Magyar baka dalok" című kazettát, mind azok emlékére akik elestek a magyar hazáért. Az anyagon szerepel:
Tordai Balázs billentyű
Gazsik Lóránt tuba, billentyű
Mazula Imre ének, vokál.

1996
Megjelent a régen várt cd. Végre sikerült létrehozni a legsikeresebb dalokból álló válogatást.

2001
A zenekar újra összeáll. A tagok a korábbról már ismerős Csermák Csaba: dob, Dallos Tamás: basszusgitár, Tiba Attila: billentyű, Mazula Imre: gitár, ének összeállításban alkotja a cserkót. Időközben Csermák Csaba elfoglaltságai miatt ismét távozik a zenekarból, helyét Marton Sándor, a Misszió nevű zenekar dobosa váltja fel.

2002
júliusban távozik a zenekarból a basszusgitáros és a dobos, helyüket a Cseriből, illetve más zenekarokból ismert zenészek veszik át. folyt köv.

2007
A jelenlegi feléllás: Arab - dob, Yoda - Basszusgitár, Kacsa - szólógitár, Mazu - ének

2009

Ebben az évben minden borult, igaz nem a Magozott Cseresznye háza táján. Zorán kiszáll az Egészséges Fejbőrből. Mazu felajánlja, hogy amig nem rendeződik a helyzete, addig legyen vendég a Magicseri koncertjein. A műsor megy, tetszik a közönségnek. Megalakul a Fejbőr,
mivel Zorkó és Czimmer Jankó megbeszélték, egymás nélkül nem lesz EF! Később Mazu megkeresi Janit és meghívja egy MCS bulira és akkor
ő és Zori elkezdik rendbe tenni a dolgokat. Így újjáalakul az Egészséges Fejbőr a Csillagsólyom tagjaiból, melyet mazu hozott létre...

Egy Fejbőr Mai Honfoglalók és egy Egészséges Fejbőr Szóljon az OI album után mazu kiszáll az EF-ből és marad a Cserkó.

A Cseresznye új tagjai: Ceka, Csajszi, Héri Ati, Pad Ricsi.

Majd egy kisebb szünet következik...

Zagyvaság....

Ki tudja....

Telnek az évek....

2020
A zenekar tagjai jelenleg:

Héri Attila - dob

Moritz - basszusgitár

Szilágyi Gibson Attila - szólógitár

Pad Ricsi - billentyűk

Mazula Z. Imre mAzu - ének

A csapat elkezdte a felkészülést a Magozott Cseresznye 31 mAzu 49! Koncertre!

Reméljük ismét együtt ünnepelhetünk veletek!

A ZENEKAR TÖRTÉNETE AZÉRT ENNÉL SOKKAL BŐVEBB, KUSZÁBB! 
HAMAROSAN MAZU EGY TÖRTÉNETI VIDEÓT FOG KÉSZÍTENI.